Nytt avsnitt av Tranan och boken!

Poddens sjuttonde, svåraste, avsnitt är här lagom till semestern! Vi gästas av den förtjusande Frida Lindqvist som dels tänkt en del på läsning som dödar läsglädjen, dels tänkt på böcker som sprider och skänker glädje samt delar glatt med sig av sina tips och anti-tips. Astrid kompenserar för förra avsnittets STORA fadäs i och med att vi då inte tog tillfället i akt att prata om Neil Gaiman, så nu blir det Neil Gaiman för hela slanten! Judit har via en bok hon nyss läst tänkt en del på varför skrönor behövs. Och på spårvagnar. Dessutom har vi läst Mitt namn är Firekeeper av Angeline Boulley och har lite blandade åsikter. God lyssning! 

Saker som nämns i avsnittet: Kollektivt självmord och Harens år av Arto Paasilinna, Mitt namn är Firekeeper av Angeline Boulley, Matrix av Lauren Groff, En världsomsegling under havet av Jules Verne, Halva Malmö består av killar som dumpat mig av Amanda Romare, Tinder (app), Gips och Hajtänder av Anna Woltz, Jag for ner till bror av Karin Smirnoff, American Gods, The View from the Cheap Seats, Stardust, Kyrkogårdsboken (The Graveyard Book), Neverwhere, Nordiska myter (Norse Mythology), Coraline, The Sandman av Neil Gaiman, Amanda Palmer, The Dresden Dolls, Caitlin Moran, Djungelboken av Rudyard Kipling, Mythos av Stephen Fry, Coraline (film från 2009) regisserad av Henry Selick, French and Saunders, Ett herrans liv (tv-serie), Absolutely Fabulous (tv-serie), Mats Strandberg, Robin Hobb, Björnstad av Fredrik Backman, Amerikansk jord av Jeanine Cummins, Konferensen av Mats Strandberg, Vita Tigern av Christin Ljungqvist och Uppdrag Hail Mary av Andy Weir. 

Klicka här för att lyssna på avsnittet i din webbläsare!


Publicerad den 29 juni 2022, senast ändrad den 29 juni 2022