Bokcirkelträff på biblioteket onsdag 1 juni

 

Välkommen på Bokcirkelträff för månadens bok!

Under träffen diskuterar vi Amerikanska gudar av Neil Gaiman.

Boken finns att låna på biblioteket eller i Biblioappen.

Vi träffas på biblioteket onsdagen den 1:e juni kl 16:00.

Kom hit och bli inspirerad eller var med i diskussionen!

Amerikanska gudar utkom för första gången 2001 och har översatts till över 30 språk. Efter tre år i fängelse vill Shadow inget hellre än att återvända till sin fru Laura och leva ett stillsamt liv med henne. Men bara dagar innan han friges nås han av nyheten att Laura dött i en mystisk bilolycka, och hela Shadows värld rasar samman. På flygresan hem till begravningen skakas planet av en våldsam storm, och en man som kallar sig mr Wednesday presenterar sig för Shadow och påstår sig vara en före detta gud och kungen av Amerika. På något sätt verkar han veta precis allt om Shadow och erbjuder honom ett jobb som hans livvakt. Shadow, som inte har någon annan stans att ta vägen, tar jobbet men upptäcker snart att hans roll i Wednesdays planer är farligare än han någonsin hade kunnat föreställa sig. Ganska snart dras Shadow och Wednesday in i en konflikt lika gammal som mänskligheten själv. För under vardagens stilla yta pågår en kamp om Amerikas själ.

 

 

 


Publicerad den 19 april 2022, senast ändrad den 10 maj 2022