Anställ feriearbetare och få lönesubvention

Kanske blir du som företagare kontaktad av en ungdom som söker sommarjobb och som är född 2004, 2005 eller 2006, då kan du ha rätt till en lönesubvention.

Medarbetare som visar tekniken för ett par ungdomarTwo Apprentices Working With Engineer On CNC Machinery

Syftet med feriearbete är att bredda ungdomens kunskaper och skapa engagemang om arbetslivet inför kommande studie- och yrkesval. Vi värnar alla tillsammans om att kompetens ska stanna i vårt närområde, för en hållbar och strategisk kompetensförsörjning.

Får man möjlighet att feriearbeta på ert företag i kommunen kan ni få ersättning för en del av lönen. Här finns mer information om vad som gäller för att få feriearbete med lönesubvention. Både ungdomen och företaget behöver fylla i en blankett och skicka in till kommunen före den 1 juni.

Kontakt

Åsa Johansson, koordinator
E-post: asa.johansson@svenljunga.se 

Telefon: 0325-180 69


Publicerad den 23 februari 2022, senast ändrad den 23 februari 2022