Månadens språk!

Den här månadens språk är Engelska.

Lila bakgrund med texten "Månadens språk" skrivet i vitt.

Engelska är ett germanskt språk och är modersmål för ca 326 miljoner människor i länder över hela världen, till exempel Storbritannien, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Engelska är även officiellt språk, förvaltningsspråk eller undervisningsspråk i många tidigare brittiska kolonier, till exempel Indien, Pakistan, Kenya, Tanzania, Malaysia och Singapore. Engelska är dessutom det första främmande språk som man får lära sig i skolan i väldigt många länder.

Det finns olika varianter av engelska. De största är brittisk engelska och amerikansk engelska. Stavningen är ganska lika, men uttalet kan vara olika och ibland använder man också olika ord för samma sak.


Publicerad den 1 oktober 2021, senast ändrad den 31 augusti 2021