Nytt poddavsnitt ute nu!

En extremt dålig eremit, Artur Dent och Wales svar på Jan Guillou (fast ändå inte).

Trana tittar på uppslagen bok på marken. Grön bakgrund med texten "Tranan och boken".

Poddens sjätte, svåra, avsnitt är här efter sommarupphållet! Vi är lite rostiga efter semestrar men kommer igång när vi pratar om vad vi läst under sommaren. Astrid har funderat en del på hur svårt det är att rekommendera humorböcker till andra och ger sig via Erlend Loe in på ett favorithumorämne: Douglas Adams. Fnissig stämning utlovas.

Judits ambitioner för sommarens läsning blev inte riktigt som hon väntat sig, men pratar om omläsning av böcker tack vare teknik som inte fungerade som hon tänkt. Vi avslöjar dessutom vad som blir september månads bokcirkelbok!

God lyssning.

Saker som nämns i avsnittet: Vara vuxen av Marian Keyes, Lars Norén-stämning, Doppler av Erlend Loe, Thomas och vännerna, Liftarens Guide till GalaxenDirk Gentlys holistiska detektivbyrå, Tedags för dystra själar samt The Salmon of Doubt av Douglas Adams, Thomas Tidholm, Monty Python, Dirk Gently’s Holistic Detective Agency (tv-serien från 2016), Dirk Gently (tv-serien från 2010), Martin Freeman, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (filmen från 2005), Dr Who, Last Chance to See (radiodokumentär, tv-serie samt böcker), Mark Carwardine, Stephen Fry, Harry Potter, En man som heter Ove av Fredrik Backman, Guldkompassen av Philip Pullman, The Martian av Andy Weir, Århundradetrilogin, Katedralserien och The Eye of the Needle av Ken Follett, Hamiltonserien, Arnböckerna och Det stora århundradet av Jan Guillou, Readers Digest, Historieläraren av Matt Haig och Benedict Cumberbatch.

Länk till poddens Facebooksida: https://www.facebook.com/groups/375758040676948 


Publicerad den 3 september 2021, senast ändrad den 3 september 2021