Finbesök i podden

Poddens fjärde, svåra, avsnitt är inte vilket avsnitt som helst för vi har med oss en gäst!

InspelningsstudioJudit, Astrid och Frida pratar böcker i bibliotekets podd. Foto: Malin Carlander Borgström

Frida Lindqvist är skolbibliotekarie på Tranängskolan och en förtjusande qvinna, hon grillas i studion om sitt värv, vad som är roligast med sitt jobb och vilket som egentligen är det bästa Bruce Springsteen-albumet. Astrid lämnar rapport från Marian Keyes-läsningen och har blivit sugen på mer efter dels  läst mer om Marian Keyes, dels insett att det finns nyanser i feelgood. Judits försök att undvika litterär misär har gått rätt uselt, men en bok om pensionärer på den engelska landsbygden som löser mordfall gör att totalt mörker ändå undviks. I slutet av avsnittet bokcirklar vi om månadens bok, The Buddha in the attic av Julie Otsuka. God lyssning!

Saker som nämns i avsnittet: Leif GW Persson vs Jan Guillou, Tiffany Persson, Sally, Mästaren och Margarita av Michail Bulgakov, Du är min Bobby Jean av Yrsa Walldén, Bruce Springsteen, Tunnel of LoveGrown Ups, The Break och Saved by Cake av Marian Keyes, nyanser i feelgod, Caitlin Moran, Jackie Collins, Rullrån och tankebrus av My Feldt, WestworldThe CrownTed LassoScrubsHow I Met Your MotherThe Martian (filmen), The Martian och Project Hail Mary av Andy Weir, Matt Damon, P1 Dokumentär, P3 Dokumentär, The Thursday Murder Club av Richard Osman, Suede, SpamalotMonty Python and the Holy Grail, Tinder, Yes ManEn man som heter Ove av Fredrik Backman, Amerikansk jord av Jeanine Cummins, Prinsen av Porte de la Chapelle av Annelie Drewsen och Vägen mot Bålberget av Therese Söderlind.

Lyssna på podden här:


Publicerad den 8 juni 2021, senast ändrad den 8 juni 2021