Färdtjänst och riksfärdtjänst vid jul- och nyårshelgerna

Julgranskula

Beställ färdtjänst eller ansök om riksfärdtjänst i god tid!

Färdtjänst

För nödvändiga färdtjänstresor som ska göras 23–27 december och 30 dec – 3 januari ska du ha bokat din resa senast fredag 18 december kl. 12:00. Bokning görs som vanligt på telefonnummer 0325–13 000.
Du kommer att erbjudas en resa i möjligaste mån, men tänk på att det kan bli fullbokat. Detta beror på att vi tillämpar ensamåkning i bilarna på grund av covid-19.

Riksfärdtjänst

Inför storhelger förlängs handläggningstiden för ansökningar om tillstånd för riksfärdtjänst. För nödvändiga resor som du vill göra med riksfärdtjänst under perioden 21 december – 10 januari, önskar vi att din ansökan inkommer i mycket god tid, gärna ca 4 veckor innan din planerade avresedag.

Ansökningsblankett finns på kommunens hemsida under E-tjänster och blanketter. Du kan också få blanketten hemskickad till sig om du kontaktar handläggaren på telefon 0325-576137.

Tänk på

Med anledningen av spridningen av coronaviruset måste vi alla enligt rekommendation från Folkhälsomyndigheten tänka igenom om våra resor verkligen är nödvändiga att genomföra. Du har ett personligt ansvar att resa så smittsäkert som möjligt, dvs. att du gör det du kan för att inte bli smittad eller smitta andra.


Publicerad den 9 november 2020, senast ändrad den 9 november 2020