Sista chansen till solcellstöd

Funderar du på att sätta upp solceller? Då är det dags att skicka in ansökan nu. Regeringen har meddelat att solcellstödet kommer att tas bort den 7 juli 2020. Det kommer sannolikt att finnas solcellsstöd även i framtiden, men då är det först från 2021 och i en annan form.

Solcellersolar panel with blue sky an sunbeam

Om du redan har sökt solcellsstödet är slutdatumet för att ha installerat solceller flyttat till den 30 juni 2021.

Det nuvarande stödet täcker 20 procent av den totala kostnaden (installation och material), det går också att använda sig av ett rotavdrag som alternativ, men det ger schablonmässigt endast cirka 9 procent av kostnaden i stöd.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar, eller vill ha hjälp med att göra en snabb ansöka om stödet, kontakta då kommunens energi- och klimatrådgivare, Decima Henningsson, 0321-59 52 90, decima.henningsson@ulricehamn.se


Publicerad den 17 juni 2020, senast ändrad den 16 juni 2020