Toppbetyg för skolan i Tranemo

Tranemo ligger på plats 21 av landets 290 kommuner i årets ranking Bästa skolkommun. Det är fackorganisationen Lärarförbundet som årligen jämför landets skolkommuner.

Lärare undervisar elever.Läraren Christina Lindqvist på Tranängskolan undervisar eleverna Wiggo Lanned och Diya Dler Ibrahim.

Undersökning av Lärarförbundet bygger på en jämförelse av tio kriterier.

Låg sjukfrånvaro hos lärarna, hög andel barn i förskolan, pengasumman som satsas på undervisning och hög grad legitimerade lärare är några av Tranemos styrkor.

– Detta blir ett av flera kvitton på att vårt medvetna utvecklingsarbete ger resultat. Inte minst är det kul att se vi ligger väldigt bra till vad gäller andelen friska lärare, säger Thomas Åhman, skolchef i Tranemo kommun.

– Jag ser detta som en konsekvens av en stor utvecklingsinsats som vi gör tillsammans med Skolverket, enligt konceptet Bästa skola. Det handlar dels om utveckling av ledningsarbetet, dels det aktiva lärarstödet.

Tranemo har även tidigare haft en hög placering på rankinglistan och föregående år var det plats 50 som gällde för kommunen.

Lärarförbundets rankinglista 


Publicerad den 17 oktober 2019, senast ändrad den 17 oktober 2019 av